Προφίλ

Το κατάστημα ΜΠΛΕΚΑΣ έχει μεγάλη παράδοση στον χώρο του ενδύματος στην Καρδίτσα, είναι ένα από τα πρώτα καταστήματα στην πόλη. Η Πορεία μας στο χώρο της Ανδρικής μόδας στην Καρδίτσα είναι δυναμική και πολλά υποσχόμενη.
Το Παρελθόν
Στην αρχή, πριν και μετά τον πόλεμο του '40 υπήρξε Ξενοδοχείο από τα πρώτα ξενοδοχεία στην Καρδίτσα με την επωνυμία "Εθνικόν". Κατά καιρούς έχουν φιλοξενηθεί σπουδαίες προσωπικότητες αλλά κυρίως απλοί , φτωχοί άνθρωποι που μην έχοντας πόρους έβρισκαν την αφιλοκερδή φιλοξενία και οικονομική βοήθεια από την Ελένη Μπλέκα την ιδιοκτήτρια του Ξενοδοχείου. Στα δύσκολα χρόνια της μεταπολεμικής περιόδου υπήρξε άσυλο για πολλούς φτωχούς και άπορους ανθρώπους. Κατά την διάρκεια του πολέμου έγινε Νοσοκομείο. Αργότερα στην δεκαετία 50 το ξενοδοχείο πέρασε σταδιακά στα χέρια του Δημητρίου Ι. Μπλέκα όπου το διαμόρφωσε σε κατάστημα ετοίμων ενδυμάτων. Μια μοντέρνα τετραώροφη κατασκευή, πρωτοποριακή για τα δεδομένα της εποχής. Το κατάστημα γνώρισε μεγάλο κύρος για τις προσιτές τιμές του αλλά κυρίως και για την ποιότητα των προϊόντων του.
Το Παρόν
Σήμερα το κατάστημα ΜΠΛΕΚΑΣ ακολουθώντας την παράδοση που το θέλει να είναι σε χέρια απλών, φιλόξενων ανθρώπων, είναι υπό την ιδιοκτησία του Ιωάννη Δ. Μπλέκα. Η ανάγκη να δοθεί πνοή στην αγορά της Καρδίτσας κάνει επιτακτική την δημιουργία ενός χώρου απαράμιλλου του είδους του. Η προσπάθεια αυτή καρποφορεί με την πρωτοποριακή κατασκευή του νέου καταστήματος το οποίο θα γίνει το σημείο αναφοράς για την Πόλη.
Το Μέλλον
Η Καρδίτσα έχει ανάγκη από νέους επιχειρηματίες να στηρίξουν τον τόπο τους , να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον εφάμιλλο των μεγαλουπόλεων με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτή. Στον στόχο αυτό βαδίζουμε και εμείς απρόσκοπτοι και με όρεξη να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο που θα βρεθεί μπροστά μας.